$left
$middle

Hoda Abi-Haidar och Radoslav Indic ser fram emot att välkomna de 37 tävlande delegationerna och alla Eurovisionfans till Malmö. Foto: Peter Kroon, Vårt Malmö

Allt började med "Euphoria"

600 volontärer kommer att hjälpa till att skapa en musikalisk gemenskap när Malmö står värd för Eurovision Song Contest för tredje gången. Två av dem är veteranen Radoslav Indic och debutanten Hoda Abi-Haidar.

Text: Gustav Sigala Haggren, Vårt Malmö

Maj 2012, Loreen vinner Eurovision Song Contest med ”Euphoria” och snart skulle den internationella musiktävlingen bli en stor del av Radoslav Indics liv. Segern tog Eurovision Song Contest till Malmö 2013 och Radoslav Indic blev delegationsvärd för Serbien. Sedan dess har han engagerat sig i Eurovision nio gånger runtom i Europa. I år i Malmö ska han vara delegationsvärd för Serbien igen.

Fixade fest på slottet

Radoslav Indic minns med glädje hur det var i Malmö 2013. När hans planerade ”press party” inte gick att hålla i centrala Malmö bjöd han ut 150 personer till ett slott i Vellinge.

– Folk kom i Eurovision-bussar, det var så häftigt. Att vara delegationsvärd är något av det roligaste jag har gjort i mitt liv. Eurovision handlar om hela atmosfären. Man blir en familj där alla peppar alla. Man är glad varje dag, säger Radoslav Indic.

Väcker barndomsminnen

Hoda Abi-Haidar ska jobba som volontär under Eurovision för första gången. Hon kommer att arbeta backstage på Malmö arena där tävlingen hålls.

– Jag tycker att det verkar häftigt och jätteroligt att vara en del av världens största musikevent. Jag älskar musik och jag gillar showen. Jag tycker också att det är nostalgiskt med Eurovision, att titta på det väcker många barndomsminnen, säger Hoda Abi-Haidar som nyligen flyttade till Malmö från Skövde.
– Det ska det bli roligt att lära känna många nya människor här, säger hon.

Människorna sätter stämningen

Att Eurovision Song Contest återvänder till Malmö är något som Radoslav Indic är särskilt stolt över.
– Att man arrangerar det två gånger i min hemstad på kort tid är väldigt coolt tycker jag. Jag ser verkligen fram emot stämningen, pirret, det är outstanding. Med allt som händer i världen tycker jag att det är fantastiskt att det kommer hit en massa människor för att ha roligt, säger Radoslav Indic och kollegan Hoda Abi-Haidar håller med:
– Det är människorna som sätter stämningen, säger hon.

sv