$left
$middle

Bilar har ersatts av grönska och aktiviteter på Davidshallstorg. Foto: Malmö stad

Festlig invigning av sommartorg på Davidshall

Välkommen på invigning av sommartorget på Davidshallstorg den 2 maj kl. 16:00 -18:00.
Denna eftermiddag är inte bara en fest med musik och dans utan också startskottet för ett treårigt projekt där Davidshallstorg blir en mötesplats och en bilfri, grön, oas - mitt i stan.

Det är dags att inviga Malmös sommartorg på Davidshallstorg. Invigningen av sommartorget erbjuder inte bara underhållning som musik och dans, utan även en rad aktiviteter som passar besökare i alla åldrar. Du kan exempelvis utmana en vän i pingis eller foosball. Bygga ett gigantiskt Jenga-torn eller fixa en fantasifull ansiktsmålning. Du kan även släppa loss kreativiteten med gatukritor och testa en spännande skattjakt eller bara hänga och njuta i denna gröna oas.

Passa även på att utforska en av Malmös mobilitetshubbar och diskutera framtidens transportlösningar med representanter från Malmö stad.

En grön oas mitt i Malmö

Davidshallstorgs omvandling till sommartorg är inspirerad av Malmöbors egna idéer under tidigare medborgardialoger. Tanken är att torget ska vara en inbjudande mötesplats från april till oktober under de kommande tre åren. Projektet innebär att biltrafiken stängs av runt torget, vilket skapar ett lugnare och mer tillgängligt offentligt rum. Det bilfria torget ger även mer utrymme för uteserveringar.

Program den 2 maj

Kl. 16:00 - 18:00
Pingis, såpbubblor, jumbojenga, ansiktsmålning, foosball, måla med gatukritor, skattjakt med mera.

Kl. 16:15 och 16:35
Musik med Roses Our Age

Kl. 16:30
Invigningstal av tekniska nämndens ordförande Andreas Schönström (S).

Kl. 17:00 och 17:30
Dans med Öresunds dansförening

sv